Ekspterttips i fra «langtidsturisten» Ingmar

Thailand er ett spennende reisemål så vi tok derfor en prat med langtidsturisten Ingmar som har tilbrakt de syv siste årene i Thailand. Selvom ikke alle er like heldige å får tilbringe 7 år i paradis så deler Ingmar gjerne sine tips til deg om Thailand og det å være turist i dette landet.

Hvordan vil du beskrive det å være turist i Thailand?
Som turist har man det flott og behagelig i Thailand. Det er et lavt prisnivå for oss nordmenn og særlig på tekstiler, så for de som liker å shoppe er det gjerne et paradis. Som turist kan man velge mellom destinasjoner fra å bo i en fjellside oppe i Mae sot til strender og sjøliv på Phuket. Mellom de to plassene er det selvsagt også et ganske greit utvalg.

Hva er det værste og beste med dette landet?
Det værste med landet som turist må vel kanskje sies å være trafikken. Det er et helt annet kjøremønster i Thailand enn det man er vant med i norge. Høy fart på firefelts motorveg med hyppig filskifting er ikke noe man er vant med fra Norge, så en skal være årvåken og oppmerksom om man kaster seg ut i trafikken i Thailand. For ungdom som drar til thailand er det spesielt å være oppmerksom på at leier man motorsykkel i thailand er dette uten forsikring. Ikke fordi noen ønsker å svindle dem, men rett og slett fordi forsikringsselskapene neketer å forsikre utleiesykler i Thailand, så skal man kjøre motorsykkel, gjør det i norge.

Egner Thailand seg for familier,enslige eller unge? Evt. hvilke destinasjoner i Thailand anbefaller du for disse gruppene?
Svaret må  bare bli «Ja». Thailand egner seg godt for alle aldersgrupper og alle sosiale lag.Hvilke destinasjoner som passer for hvem kommer nok an på smaken til de som reiser, men familier på reise som vil ha en «sydenferie» oppsøker nok oftest Phuket, Koh samui eller Pattaya. Både phuket og pattaya er dessuten perfekte utgangspunkt for videre farting rundt omkring i Thailand.

Hvordan er prisnivået i Thailand , hva får du for en hundrelapp?
Det kommer jo litt an på hva du skal kjøpe, hvor du kjøper det og hvor mye du skal kjøpe.For en hundrings kan du få en grei middag i 5 dager.

Har du noen tips til turistfeller man bør unngå når man er i Thailand?
Turistfellene er mange, særlig på turistplassene.De beste tipsene er:

-Avtal alltid pris på forhånd
-Ikke bli med personer du ikke kjenner som skal «vise deg rundt».

Noe som er ett «must» når du først er i Thailand?
Jeg vil anbefale buffet i restauranten på Bayiouke hotell i Bangkok.Der kan du nyte en utsøkt internasjonal buffet i 68. etasje i Bangkoks høyeste bygning.Ta glassheisen ned når du er ferdig, hvis du tør.

3 steder man må besøke når man er i Thailand?
-Pratunam marked i Bangkok (tekstiler)
-Panthip i Bangkok (elektronikk, film, foto).
-Ayutthaya, som er Thailands gamle hovedstad, men som er et reisemål turistene ofte overser.

Hva er ditt beste tips til hvordan en kan få en billig ferie i Thailand?
Angående flyreise og slikt er jeg ingen spesialist akkurat, men kontakt VIPreiser i Pattaya http://vipreiser.com og snakk med Tom, så vil du garantert få en opplevelsesrik tur i Thailand (si gjerne at «Laokao» anbefalte deg/dere).

Helt til slutt kommer Ingmar med en oppfordring til alle som planlegger en ferie til Thailand. Husk at Thailand er så veldig mye mere enn Phuket, Pattaya, Koh Samui og Hua Hin.Ta gjerne en litt annerledes thailandsferie neste gang. Det vil du ikke angre på.

Det er stengt for kommentarer.