Ikke glem folkesikken hjemme når du drar på ferie

Når vi nordmenn reiser på ferie har vi en tendens til å ikke bare sette igjen bilen på flyplassen men i mange tilfeller legger vi også fornuften igjen. Vi har også en tendens til å kunne svært lite om destinasjonen før vi er fremme. Begge disse to tingene er svært dumt for det skader ikke bare vår opplevelse av destinasjonen men også lommeboken.

Når du skal reise på ferie så bør du forbrede deg litt, du bør lese deg kort opp om destinasjonen og kulturen. Hvis du har litt mer kjennskap til destinasjonen så vil du automatisk kunne ta bedre avgjørelser når du ankommer destinasjonen, da tenker jeg både på aktiviteter og severdigheter. Men den økonomiske gevinsten kan du få alleredet når du ankommer flyplassen og skal bestille en drosje til hotellet ditt, her er det mange som taper penger. Hvis du viser at du kjenner til hvordan «systemet» fungerer så vil du ikke bli lurt men du vil bli respektert.

Det som alt for mange glemmer når de er på ferie er at de er gjest i ett land, de tenker at alle må rette seg etter dem siden de er gjest. Dette handler om å ta hensyn til at du er faktisk er på besøk i ett fremmed land og at du bør vise lokalbefolkningen respekt ved å prøve å tråkke på så få tær som mulig.

Dette vil lønne seg på flere måter:

-Du vil ikke bli sett på som den hensynsløse dumme turisten som blir kalt «Harry».

-Du vil få respekt som turist som gjør at du vil få de beste tilbudene når du er ute å shopper

-Du vil kunne få en kontakt med lokalbefolkningen og kulturen som garantert vil gi deg en minneverdig opplevelse.

Avsluttningsvis vil jeg bare si at dersom du følger disse rådene og tar deg selv i eventuelle situvasjoner hvor «Harry» kommer frem i deg (vi har alle har en liten Harry) så ville du få både en bedre opplevelse og kanskje får du en litt billigere ferie?

Det er stengt for kommentarer.