Vi besøkte Obzor, Bulgaria

I september 2010 tok vi turen til Obzor, Bulgaria.Turen ble bestilt ganske spontant og det tok bare 12 timer i fra vi bestilte til vi satt i luften på vei til den lille bulgarske byen ved Svartehavet. Vi landet på flyplassen i Varna etter en 3 timers flytur og ble kjørt med buss til hotellet ca 1,5 time. Vi hadde bestilt en 2 roms leilighet med sjøutsikt på Obzor Beach Resort. Siden turen var booket meget spontant så ante vi lite om hva vi kunne vente oss, derfor var det svært spennende å se hva som ventet oss.

Obzor Beach Ett bilde av stranden tatt i fra balkongen vår (Fotograf: OPM)


Det var ganske spennende å åpne opp døren til rommet/leiligheten hvor vi skulle tilbringe den neste uken, en tenker jo at når man betaler så lite at man ikke kan forvente seg så mye. Men bak døren var det en fantastisk 2-roms leilighet med en stor balkong og utsikt mot stranden og havet.

Vi begynte raskt utforskningen av Obzor Beach Resort. Hotellet har en restaurant, liten butikk med alt av alkohol, mat og røyk. Med andre ord det meste du trenger for å få en fullverdig ferie, varene du kjøper her er litt dyrere enn hvis du handler på det lokale supermarkedet inne i byen. Det vi merket fort etter å ha ligget litt på stranda, litt ved bassenget og sittet på balkongen våres var at Obzor ligger veldig utsatt for vind men dette gikk fint ved å gjemme seg ved ett av de mange bassengene som omringer Obzor Beach Resort. Vi hadde mye sol men også litt gråvær men vi bærer ingen nag, vi var der siste uken av sesongen.

Man går fort lei å være innenfor hotellet så da er det perfekt på kvelden å ta en tur til bykjernen i Obzor. Det går en liten minivan i skytteltrafikk mellom hotellet og byen, det koster kun en symbolsk sum og er mye bedre enn å gå, men hvis du er i det romantiske hjørnet så kan du ta turen fatt med hest & vogn. Bykjernen i seg selv er ikke så veldig mye mer enn masse butikker og restauranter, samt noen barer strødd rundt omkring. Byen bærer preg av turismen og det kan være at lokalbefolkningen var lei av turistsesongen, da ikke bare byen så sliten ut etter årets turister men lokalbefolkningen virket også litt slitne. Engelsken til de lokale er svært dårlig så det gjelder å være tålmodig hvis du skal handle noen suvenirer i fra en av de mange bodene plassert rundt i byen.

Når det kommer til mat så er Obzor en merkelig plass, det er mange restauranter men med svært like menyer. Porsjonene var veldig små, vi opplevde faktisk en gang å spise ute i Obzor men porsjonene var så små at vi måtte  dra på hotellet og bestille en ny middag. Maten var generelt billig og holdt ett greit nivå. Restauranten på Obzor Beach Resort, holdt en meget god standard, bedre enn de inne i byen og er litt mer ” A La Carte”. Vi fikk også en kjapp titt på hotellets ”All Inclusive”, den så ikke særdeles spennende ut og ikke særlig appetittlig, så kan ikke uten videre anbefale den.

Vår konklusjon på Obzor som destinasjon  er at det ikke er en særlig spennende destinasjon men det er ett fint sted å slappe av og få sol på kroppen. Hotellene ligger lokalisert slik at en unngår innpåslitne selgere og folk som skal ha deg inn på en eller annen bar. Det passer perfekt til deg som vil slappe av i solen og ta det med ro. Dette er perfekt for deg som vil ha en god ferie til en BILLIG penge og som ikke krever mer enn sol og varme. Vi reise med  Apollo og betalte 5000,- kr for to personer. Det kan også nevnes at jeg var innom flere av hotellene i området rundt og de så alle ut til å ha en meget god standard.

Trykk her for å bestille din billige ferie til Obzor med Apollo i dag!

Det er stengt for kommentarer.