Vant danmarkstur igjen

"Bildetekst:

På Reiselivsmessen er det flere turoperatører som lodder ut ferieturer. En av disse er Color Line, og gevinsten til vinnerne er gratis Danmarks-turer. Familien Haugland har besøkt Reiselivsmessen fire ganger og har vunnet en tur til Danmark nesten hver gang.

– Så i dag var vi egentlig mest her for å se om vi klarte å vinne en tur i år også, forteller mor Karina Haugland.

Vant igjen

Og det klarte de. Datteren Sofie fikk premien på sitt lodd og nå blir det Danmarkstur på hele familien i påsken.

– Vi har vunnet mange ganger her, så det er kjekt, sier Haugland.

Turen med danskebåten blir imidlertid bare en liten ferie. Familien skal også reise på tur i sommer og da er det fint å hente inspirasjon på messen i Åsenhallen.

– Vi har ikke sett så mange stander ennå, men vi får se om vi finner noe interessant til sommerferien, sier Haugland.

Vil ha informasjon

Merete Falch, som er en av dem som arrangerer Reiselivsmessen, forteller at folk ønsker å vite mer om feriene, selv om de kan finne mye på nettet.

– Nettet slår ikke det å snakke med en person ansikt-til-ansikt, sier hun,

Falch mener folk helst bestiller de enkle reisene på nettet, som weekendturer.

– Hovedferien vil du vite mer om og på Reiselivsmessen kan du innehente erfaringer fra noen som kan mye om stedet du vil reise. Du får snakket med noen som har de beste tipsene, sier hun.
Besøkende i alle aldere

Falch forteller at mange bruker Reiselivsmessen for å få informasjon og så går de hjem og bestiller turen på nettet etterpå.

– Vi ser at både unge og gamle og kvinner og menn kommer hit. Det passer både for dem som planlegger gruppe- og firmaturer eller bare en familietur, sier hun.

Sender dansker med Danskebåten til Norge

En undersøkelse som Norges Turistråd har gjennomført, viser at 41 prosent av dansker som aldri har vært på ferie i Norge, oppfatter Norge som et kjedelig ferieland. For å motbevise dette, inviteres danskene på gratis Norgestur med danskebåten.

Bildetekst: - En undersøkelse som Norges Turistråd har gjennomført, viser at 41 prosent av dansker, som aldri har vært på ferie i Norge, oppfatter Norge som et kjedelig ferieland. Dansker som allerede har vært på ferie i Norge, mener imidlertid at det er deilig å være dansk i Norge.

Bildetekst: En undersøkelse som Norges Turistråd har gjennomført, viser at 41 prosent av dansker, som aldri har vært på ferie i Norge, oppfatter Norge som et kjedelig ferieland. Dansker som allerede har vært på ferie i Norge, mener imidlertid at det er deilig å være dansk i Norge.


«Er du en av de dansker som aldri har vært i Norge på sommerferie fordi du synes ferie i Norge virker litt kjedelig?» undrer Norges Turistråd i Danmark, og lokker dansker som ønsker å teste fordommene sine med en gratis ferietur i sommer-Norge.

– Mange dansker har fordommer om Norge som et kaldt, mørkt og kjedelig land hele året. De skjønner ikke at det er store forskjeller mellom sommer og vinter. Om sommeren er det jo verken kaldere eller mørkere i Norge enn i Danmark, sier turistsjef Dorte Kiilerich i Norges Turistråd i Danmark til Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

SUKSESS I SVERIGE Hennes kollega Andreas Nsman i Norges Turistråd i Sverige hadde stor suksess da han i vår etterlyste svenske testpiloter til det norske vinterfjellet. Hele 20.000 svensker meldte seg i håp om å vinne gratis skiferie i Norge. 150 testgjester ble til slutt plukket ut for «å gjøre norske fjell enda bedre».

Innbyggerne i vårt flate naboland i sør er imidlertid klare over at den norske fjellheimen er god. 250.000 dansker besøker Norge i løpet av vinteren, mens «bare» 180.000 trekker nordover om sommeren.

– Dansker elsker Norge om vinteren, men har ikke helt fått øynene opp for at Norge har både sommer og vinter. De skjønner ikke hvilke naturopplevelser og aktivitetsmuligheter som finnes i Norge om sommeren, sier Kiilerich.

For å bevise at Norge er spennende, inviteres danske testpiloter til Norge for å foreta sin egen test. Dansker som ønsker å være testpilot i Norge, må selv sende brev til Norges Turistråd hvor de argumenterer for hvorfor nettopp de bør få bli testpilot.

Betingelsen er at en eller flere i gruppa ikke har vært i Norge før, og at gruppa er tilgjengelig for intervju før og etter ferien.

GOD RESPONS Mens 41 prosent av dansker som ikke har vært i Norge mener landet er kjedelig, vil 96 prosent av dem som har vært på ferie i Norge, anbefale andre å reise dit. 84 prosent av dansker som har vært i Norge på ferie, vil gjerne reise dit igjen. Siden kampanjen startet i november, har 1.000 grupper – det vil si 4.000 personer – meldt seg på i kampen om en gratis Norgesferie.

Danskene som argumenterer best for saken kan få et testopphold på enten Hovden, Oslo, Hemsedal, Eventyrveien, Sørlandet, Trysil, Nord-Norge eller Telemark, med både reise, overnatning og aktiviteter betalt av Norge.

Aktivitetene kan bestå av blant annet hvalsafari, rappellering, kajakkpadling, dykking, fjordcruise, fiske, sykkeltur eller fjellvandring.